23948sdkhjf

Allergimedicin er tre til fem gange billigere på apoteket

Detailhandlen kan ikke sælge kopimedicinen, da personalet ikke er uddannet til at at vejlede i medicin.
En ny analyse, som Apotekerforeningen har udført for metroxpress, viser, at allergimedicin kan fås til under en tredjedel af prisen, hvis du går på apoteket og får store pakker kopimedicin, der har den samme virkning som de kendte mærkevarer – for eksempel Benaday.

Små pakker mærkevaremedicin koster ofte fem-seks kroner pr. tablet i supermarkeder, kiosker og på tankstationer, mens apotekernes kopimedicin i store pakker kan fås helt ned til 1-1,50 kroner pr. tablet, fastslår undersøgelsen.

Ifølge AstmaAllergi Danmarks vicedirektør, Anne Holm Hansen, skal man ikke tro, at man får mere for pengene ved at købe dyrt:

- Det er enorme prisforskelle, der er. Ikke mindst i lyset af at vi ved, at de billige kopier som udgangspunkt er nøjagtig lige så gode som de dyre, siger hun til metroxpress.

Der er penge at spare, fordi for eksempel Cetirizin, som er den mest populære allergimedicin i Danmark, kan fås i dyrere mærkevareversioner, det sælges under navne som Benaday og Zyrtec, men lægemidlet kan også købes som kopimedicin på apotekerne, hvor det går under navne som Alnok, Cetirizin og Vialerg.

Danskerne brugte ifølge tal fra Sundhedsdatastyrelsen knap ni millioner kroner kroner på at købe de kendte allergipiller Benedryl og Benaday i detailhandlen i 2014.

Seniorrådgiver i Forbrugerrådet Tænk Sine Jensen pointerer, at det kan være nyt for mange danskere at se på priser, når de køber medicin.

- Undersøgelsen viser med stor tydelighed, at man også skal se sig rigtigt grundigt for, når man køber sin medicin, siger hun til metroxpress.

Pollensæsonen er allerede startet i år. Man regner med, at op mod hver femte dansker lider af pollenallergi.

Indkøbschef i 7-Eleven, Morten Vedel forklarer sine dyrere mærker på hylderne således:

- Vi har et meget snævert medicinsk sortiment, og ikke meget plads, så det skal være kendte mærkevarer, som folk på farten nemt kan genkende.

I Coop, som sælger mærkevarerne Benaday og Benadryl, siger pressechef Jens Juul, at man har overvejet at sælge kopimediciner, men har droppet ideen igen:

- Der vil ofte kunne være spørgsmål til medicinerne, som for eksempel hvorfor den er fem gange billigere, og vores personale må ikke besvare medicinske spørgsmål, forklarer han til metroxpress.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156